Kirándulások

 

 

KIRÁNDULÁS BÉCSBE

 

Október 13-án, szombaton, immár harmadik alkalommal látogattunk el a szomszédos Ausztria gyönyörű fővárosába, a híres császári városba, Bécsbe.

Úti célunk ezúttal a Schönbrunni kastély és a parkjában található sövény-labirintus, valamint a híres Állatkert volt.

A kastélyban mindenki egyénileg, fejhallgatóval sétálhatta  végig a termeket, csodálhatta meg  Mária Terézia, Sissy és Ferenc József egyik kedvenc rezidenciáját. Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, mert verőfényes napsütésben élvezhettük a pompás parkot, etethettük a bécsi mókusokat.

A sövény-labirintusban újra bebizonyosodott, hogy a gyerekek sokkal jobban tájékozódnak, segítségük nélkül talán még most is ott bolyonganánk!:)

Az Állatkert pedig megmutatta, hogy a bécsiek méltán büszkék Állatkertjükre, ahol az állatok láthatóan jól érzik magukat még fogságban is.

Természetesen a Belvárosban is tettünk egy rövid sétát, érintve a Belvedere-t, a Ringet, a híres sétálóutcát és a Stephans-dómot.  Nem hagyhattuk ki a formabontó Hundertwasser-házakat sem, amik mindig ámulatba ejtik az arrajárókat.

Utunk végén, hazafelé egy rövidke kvízben mérhettük össze tudásunkat. Olyan kérdésekre kellett válaszolni, amiket az út során elhangzó fontos információkból lehetett megtudni, minthogy például honnan kapta a kastély a nevét, vagy mi volt Sissy kedvenc édessége. Jópáran  rutinosan  jegyzetelgettek menet közben, így több majdnem tökéletes megoldás született!  A győztesek jutalma pedig stílusosan Mozart kugel volt!

Egy csodálatos, élményekben gazdag nap után késő este ért velünk haza az autóbusz. Annyi mindent láttunk, de még annyi minden van, ami legközelebb vár ránk. úgyhogy már most tudjuk, hogy folytatás következik….

 

       

 

       

 

       

 

       

 

       

 

 

 

SZÁZHALOMBATTAI KIRÁNDULÁS

           

 

           

 

           

 

   

 

 

 

ady@iskola.kispest.hu