Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Alkalmak

– Ma délután 17 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban.
Kedden 10 órakor Imaóra lesz.
Szerdán, csütörtökön és pénteken 18 órakor Bűnbánati Istentisztelet lesz a jövő heti úrvacsorára készülve.
Pénteken 17 órától lesz Ifjúsági óra a Gyülekezeti Házban.
– Jövő vasárnap 10 órakor lesz Istentisztelet itt a templomban, amikor meg fogjuk teríteni az Úrasztalát is.
– Jövő vasárnap 17 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban.

Adventi kézműves

– Ezen a héten, pénteken december 7-én, 16 órától adventi kézműves foglalkozást tartunk, ahová szeretettel várjuk gyermekeinket a Gyülekezeti ház alagsorába, hogy közösen készíthessünk el adventi, karácsonyi díszeket.

Éneklés kisgyermekeseknek

Kedden 16 órától a templomban az óvodásaink énekelnek szüleikkel gyermekdalokat, erre az alkalomra szeretettel várunk olyan kisgyermekes családokat, akiknek a gyermeke nem jár a Szőlőskert Református Óvodába, de szívesen részt vesznek egy ilyen közös szülő-gyermek alkalmon.

Baba-mama kör

– A Baba-mama kör következő alkalma, december 5 -én, szerdán 8:15-től lesz a Gyülekezeti ház emeletén, szeretettel várjuk az édesanyákat és gyermekeiket!

Konfirmáció

Csütörtökön 16 órakor lesz konfirmandus óra azoknak, akik már tavaly is jártak előkészítőre
Szerdán 16 órakor lesz, konfirmandus óra azoknak, akik már legalább hetedik osztályosok és még nem jártak eddig előkészítőre, de szeretnének konfirmálni.

Énekkari próba

Pénteken 19 órakor énekkari próba lesz. Várjuk az énekelni szerető testvéreket, hogy részt vegyenek az alagsorban a közös éneklésen!

Gyülekezeti konferenciák 2019-ben

– Korábbi évekhez hasonlóan jövőre is három konferenciát tervezünk, amelyekre szeretettel várjuk a testvéreket.
2019. február 7-10-ig Mátraházára, várjuk azokat, akik szívesen töltenek el egy hétvégét gyülekezeti közösségben. A korábbi években elsősorban kisgyermekes családok voltak, de jöttek velünk egyedülálló és idősebb testvérek is.

2019. június 23-30-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás gyermekek várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatónkkal együtt elkísérni.

2019. július 1-7-ig Tahiba a Sionhegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években, de idén az volt a központ kérése felénk, hogy a több, mint 80 fő befogadására alkalmas tábort, akkor vegyük igénybe, ha legalább 60 fővel tudunk menni. Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob. Ennek a konferenciának a szervezése miatt, kérjük, hogy a testvérek legkésőbb december 10-ig jelezzék részvételi szándékukat erre a csendes hétre. Amennyiben nem lesz elég jelentkező, akkor erre a konferenciára nem tudunk elmenni, fogunk keresni egy kisebb befogadóképességű helyet. Jelentkezni lehet a cfharkai.@hu.inter.net mail címen, vagy személyesen a Lelkészi hivatalban.

Iskolára felkészítő

– Szeretettel várjuk a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolájába, a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskola felkészítő foglalkozásokra.
A következő felkészítő 2018. december 12-én 16:30-17:30 között lesz az Iskolában az Ady Endre út 73-75. szám alatt.

Rendszeres mozgáslehetőség

– Ép testben ép lélek, mondja a római eredetű szólás. A mostani feszült világban fontos, hogy Istennel való kapcsolatunk rendben legyen az Ige hallgatása olvasása nyomán. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a stressz egyik legjobb ellenszere az aktív mozgás. Tehát, aki nyugodtabb Isten Igéjére is jobban tud figyelni!
Egyik egyháztagunk Szabó Tamás felajánlotta, hogy szívesen segít azoknak, akik ülő, álló munkát végeznek, vagy csupán szívesen mozognak. Szeretettel várjuk elsősorban a 20-60 év közöttieket, de jöhetnek fiatalabbak és idősebbek is. A gyermekekkel szükség szerint külön programot fogunk csinálni.
December 4-én, kedden 19 órakor az Ady Endre Református Általános Iskolába (Ady E. út 73-75.) várjuk mindazokat, akik szeretnék, hogy lelkük épebb testben legyen.

Templomtakarítás

– Kérjük, hogy akik ezen a héten, pénteken 17 órától részt tudnak venni a templomtakarítás szolgálatában, ők az Istentisztelet után a Lelkészi Hivatalban jelentkezzenek, hogy tudjuk, kikre számíthatunk.
Köszönöm azoknak, akik az elmúlt héten segítettek a takarításban.

Presbiteri Gyűlés

– Az elmúlt héten, november 29-én csütörtökön Presbiteri gyűlést tartottunk, amelyen a Presbitérium döntött a jövő évre benyújtandó pályázatokról. Továbbá tájékoztatás hangzott el az előttünk levő programokról és beszámoló Intézményeink életéről.

Délelőtt

Lectio: 2 Mózes 20, 2-17 és Máté 22, 37-40
Textus: Zsidókhoz írt levél: 3, 1-6
Énekek:106: 1
​329: 2
​Ker.: Matiz Balázs – Zsoltárok: 106: 47
​Szülők: Matiz Zsolt és Costin Andrea
​134: 3
​Káté: XLVIII. Úrnapja
​483: 6-7
​301: 1-8
​295: 1-2
​392: 1-5

​Igehirdető: Harkai Ferenc

Délután

Textus: Jeremiás: 9, 1-25
Heidelbergi Káté: XLVIII. Úrnapja
Énekek:38: 1
​208: 1-6
​503: 1-8

​Igehirdető: Harkai Ferenc