Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Alkalmak

– Ma 17 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban ezen az alkalmon vendég igehirdetőnk lesz, Nagy Gábor lelkipásztor úr
– Kedden 10 órakor Imaóra lesz
– Szerdán 18 órakor Bibliaóra lesz
– Csütörtökön 19 órakor Fiatal felnőttek Bibliaórája lesz
– Jövő vasárnap 10 órakor lesz Istentisztelet itt a templomban, és fogunk Gyermek-istentiszteletet is tartani a Gyülekezeti házban
– Jövő vasárnap 17 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban

Beiktatás

– Ma 15 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten iktatják be lelkipásztori tisztségébe nagytiszteletű Takaró János Lajost a Budapest-Kelenföldi református Egyházközségben.

Elhunyt

– Február 23-án 80 évesen elhunyt dr. Molnár Judit egyháztagunk, temetése, március 13-án, szerdán fél 11-kor lesz a Kispesti temetőben. A gyászoló család számára Isten vigasztalásáért könyörgünk A Boldog Feltámadás Reménysége Alatt!

Énekkari próba

Ezen a héten nem lesz énekkari próba! Legközelebb március 22-én 19 órakor lesz énekkari próba. Várjuk az énekelni szerető testvéreket, hogy részt vegyenek az alagsorban a közös éneklésen!

Konfirmáció előkészítők, Gyülekezeti hittanórák

A héten a hittanórák az ünnephez igazodó rendben lesznek.
Konfirmandus órát szerdán tartunk az első éveseknek.

Felnőtt konfirmáció

– Felnőtt konfirmációi előkészítőt, tartunk csütörtökön 18 órakor a Gyülekezeti ház alagsorában. Azokat a felnőtteket várjuk, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy nem konfirmáltak, de rendszeresen járnak templomba és szeretnének Egyházközségünk felnőtt tagjai lenni és az úrvacsorai közösségnek is részesei kívánnak lenni.

Templomtakarítás

– Ezen a héten a nemzeti ünnep miatt nem lesz templomtakarítás
Köszönöm azoknak, akik az elmúlt héten segítettek a takarításba

 

Óvodai, iskolai hírek

– Szeretettel várjuk az óvodás korú gyermekeket a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Szőlőskert Óvodájába a Templom tér 19. alatt a Gyülekezeti házunkban.

Iskolára felkészítő

– Szeretettel várjuk a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolájába, a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskola felkészítő foglalkozásokra.

A következő felkészítő 2019. március 20-án, szerdán 1630-1730 között lesz az Iskolában az Ady Endre út 73-75. szám alatt.

Rendszeres mozgáslehetőség

– Ép testben ép lélek, mondja a római eredetű szólás. A mostani feszült világban fontos, hogy Istennel való kapcsolatunk rendben legyen az Ige hallgatása olvasása nyomán. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a stressz egyik legjobb ellenszere az aktív mozgás. Tehát, aki nyugodtabb Isten Igéjére is jobban tud figyelni!

Egyik egyháztagunk Szabó Tamás felajánlotta, hogy szívesen segít azoknak, akik ülő, álló munkát végeznek, vagy csupán szívesen mozognak. Szeretettel várjuk elsősorban a 20-60 év közöttieket, de jöhetnek fiatalabbak és idősebbek is. A gyermekekkel szükség szerint külön programot fogunk csinálni.

Legközelebb március 12-én, kedden 19 órakor az Ady Endre Református Általános Iskolába (Ady E. út 73-75.) várjuk mindazokat, akik szeretnék, hogy lelkük épebb testben legyen.

Gyülekezeti konferenciák 2019-ben

2019. június 24-30-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás korú gyermekeket várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatónkkal együtt elkísérni.
2019. július 1-7-ig Tahiba a Sion hegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években, de idén az volt a központ kérése felénk, hogy a több, mint 80 fő befogadására alkalmas tábort, akkor vegyük igénybe, ha legalább 60 fővel tudunk menni. Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob.

A Gyenesdiási gyerektáborra és a Tahi csendes hétre, jelentkezni lehet a cfharkai.@hu.inter.net mail címen, vagy személyesen a Lelkészi hivatalban.

Délelőtt

Lectio: János 11, 45-54
Textus: János 11, 52
Énekek:32: 1
Káté: X. Úrnapja
277: 1, 3, 4
274: 1-4
436: 1-3
275: 1-6
Úv. alatt: 436:4-7, 460, 461, 462, 463

Igehirdető: Harkai Ferenc

Délután:

Textus: Zsidókhoz írt levél: 4, 14-16
Énekek:32: 1
338: 1-4
274: 1-4
511: 1-5

Igehirdető: Nagy Gábor (Sződliget)