Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Alkalmak

– Ma 18 órakor is tartunk Istentisztelet itt a Templomban
– Kedden 10 órakor Imaórára várjuk a testvéreket
– Szerdán munkaszüneti nap lesz, ezért nem tartunk Bibliaórát
– Jövő vasárnap 10 órakor Istentisztelet lesz itt a Templomban.
Reménységünk szerint jövő vasárnap a keresztség sákramentumát is kiszolgáltatjuk: Cseh Zsolt és felesége dr. Gáll Veronika harmadik gyermekét Júliát fogjuk megkeresztelni, hordozzuk imádságban a keresztelőre készülő családot.
Jövő vasárnap lesz Anyák napja is, amikor a korábbi évekhez hasonlóan a gyermekek itt a templomban is tudják köszönteni édesanyjukat, nagymamájukat, szeretettel várunk mindenkit a közös ünneplésre.
– Jövő vasárnap 18 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban

Presbiteri gyűlés

– 2019. április 25-én, csütörtökön 18 órakor, Presbiteri gyűlést tartottunk, melynek egyetlen tárgysorozata volt: Kanonika vizitáció. Kiss László egyházmegyei lelkészi főjegyző, Pestszentlőrinc-Szemeretelepi lelkipásztor vizsgálta Egyházközségünk életét és azt rendben találta.

Konfirmáció

Csütörtökön 16 órakor lesz konfirmandus óra azoknak, akik már második éve járnak előkészítőre

Gyülekezeti hittanórák

– A gyülekezeti hittanórák csütörtökön és pénteken meg lesznek tartva.

Énekkari próba

Pénteken 19 órakor énekkari próba lesz. Várjuk az énekelni szerető testvéreket, hogy részt vegyenek az alagsorban a közös éneklésen!

Szeretetdoboz

– A Magyar Református Szeretetszolgálat akciójához csatlakozunk, melynek a célja, hogy 1000 rászoruló családot meg lehessen segíteni. Ehhez gyűjtünk adományokat úgy, hogy a Szeretetszolgálattól kaptunk mi is egység dobozokat, amikbe lehet hozni: konzervet, teát, rizsát, száraztésztát, cukrot, édesítőszert, bébiételt, kávét, lencsét, étolajat, szappant, fogkrémet, fogkefét, tusfürdőt.
A dobozokba az összegyűlt adományokért holnap reggel jön a Szeretetszolgálat.

Óvodai hírek

– Szőlőskert Református Óvodába várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, akik szeretnék, ha szeptembertől az általunk fenntartott intézménybe járna gyermekük.

Templomtakarítás

– Kérjük, hogy akik ezen a héten, pénteken 17 órától részt tudnak venni a templomtakarítás szolgálatában, ők az Istentisztelet után a Lelkészi Hivatalban jelentkezzenek, hogy tudjuk, kikre számíthatunk.
Köszönöm azoknak, akik az elmúlt héten segítettek a takarításban.

 

Rendszeres mozgáslehetőség

Ezen a héten kedden este nem lesz közös mozgás az Ady Endre Református Általános Iskolában

Gyülekezeti konferenciák 2019-ben

2019. június 24-30-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás korú gyermekeket várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatónkkal együtt elkísérni.
2019. július 1-7-ig Tahiba a Sion hegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években, ez a tábor több, mint 80 fő befogadására alkalmas.
Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob.
A Gyenesdiási gyerektáborra és a Tahi csendes hétre, jelentkezni lehet a cfharkai.@hu.inter.net mail címen, vagy személyesen a Lelkészi hivatalban.

Lectio: Galata: 1, 1-24
Textus: Galata: 1, 10
Énekek:110: 1
329: 2
Ker.: Hanol Mihály Szigfrid – Zsoltárok: 110: 1
Szülők: Hanol Mihály és Hanol-Mátrai Magdolna
134: 3
Káté: XVII. Úrnapja
173 (42. Zsoltár dallamára)
274: 1-4
348: 1-5 (135. Zsoltár dallamára)
194 (68. Zsoltár dallamára)

Igehirdető: Harkai Ferenc

Délután

Textus: Zsoltárok: 145, 1-21
Heidelbergi Káté: XVII. Úrnapja
Énekek:110: 1
167: 1-3
509: 1-9

Igehirdető: Harkai Ferenc