Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Édesanyák köszöntése

– Szeretettel köszöntjük, az anyákat, édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat ezen a vasárnapon. Először Nyakas István fuvolaművész presbiterünk játszik, őt Virányi Gecse Irén kántorunk kíséri, majd a Szőlőskert Református Óvoda és Ady Endre Református Általános Iskola gyermekeinek műsorával és egy-egy szál rózsával köszöntjük az ünnepleteket.

Alkalmak

– Ma 18 órakor is tartunk Istentiszteletet itt a Templomban
– Kedden 10 órakor Imaórát tartunk
– Szerdán, május 8-án lesz Baba-mama kör, ahová 815-től várjuk a résztvevőket az emeleti teremben
– Szerdán 18 órakor Bibliaóra lesz
– Csütörtökön 19 órakor Fiatal felnőttek bibliaóráját tartunk
– Pénteken 17 órakor kezdődik az Ifjúsági óra
– Jövő vasárnap 10 órakor Istentisztelet lesz itt a Templomban.
Reménységünk szerint jövő vasárnap is kiszolgáltatjuk a keresztség sákramentumát: Kőnig Péter és felesége Kucsora Ágnes második gyermekét Dávidot fogjuk megkeresztelni, hordozzuk imádságban a keresztelőre készülő családot.
Jövő vasárnap a délelőtti Istentisztelet végén lesz a konfirmandusok vizsgája is. Ebben az évben négy fiatal készül bizonyságot tenni hitéről válaszolva a Heidelbergi káté kérdéseire: Berta Bálint Sámuel, Nagy Zsófia, Tóth Eszter és Tóth Márton.
– Jövő vasárnap 18 órakor is tartunk Istentiszteletet itt a templomban

Énekkari próba

Pénteken 19 órakor énekkari próba lesz. Várjuk az énekelni szerető testvéreket, hogy részt vegyenek az alagsorban a közös éneklésen!

Konfirmáció – Gyülekezeti hittanórák

– A héten a szokott rendben lesz az első évesek konfirmandus órája és gyülekezeti hittanórák megtartva. A másod évesekkel egyeztetett időpontokban fogunk találkozni.

Óvodai hírek

– Szőlőskert Református Óvodába várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, akik szeretnék, ha szeptembertől az általunk fenntartott intézménybe járna gyermekük.
A korábban már jelentkezett gyermekek közül az alábbiakat már felvettük intézményünkbe: Altstadler Zita Zsuzsanna, Chikány Barnabás, Cseh Barnabás, Fejes Tímea, Kerekes Dóra Lili, Krupp Franciska, Linguar Dániel, Ruttkay Kristóf, Szabad Léna Hanna, Szabó Benett, Szekeres Szilárd, Varcaba Liliána és Wágner Szilvia Veronika.

Templomtakarítás

– Kérjük, hogy akik ezen a héten, pénteken 17 órától részt tudnak venni a templomtakarítás szolgálatában, ők az Istentisztelet után a Lelkészi Hivatalban jelentkezzenek, hogy tudjuk, kikre számíthatunk.
Köszönöm azoknak, akik az elmúlt héten segítettek a takarításban.

Gyülekezeti kirándulás

– Május 18-án, szombaton, ahogy azt a Húsvéti körlevélben is jeleztük Debrecenbe megyünk kirándulni a Református egységnap rendezvényére. Reménység szerint ezen az alkalmon a Kárpát-medencéből és szerte a világból több ezer magyar református ember lesz ott. A 10 órai ünnepi megnyitóra szeretnénk odaérni és a 15 órakor kezdődő Istentisztelet végéig maradunk.
az utazást közös busszal tervezzük, aminek várható költsége felnőtteknek 5000/fő, gyermekeknek, diákoknak 2.500.- forint/ fő lesz. Jelentkezni a Presbiter testvéreknél lehet a kijáratnál, az elkészített listára feliratkozva, illetve a Lelkészi hivatalban, mailben (hivatal@kkre.hu) vagy személyesen.

Rendszeres mozgáslehetőség

– Ép testben ép lélek, mondja a római eredetű szólás. A mostani feszült világban fontos, hogy Istennel való kapcsolatunk rendben legyen az Ige hallgatása olvasása nyomán. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a stressz egyik legjobb ellenszere az aktív mozgás. Tehát, aki nyugodtabb Isten Igéjére is jobban tud figyelni!
Egyik egyháztagunk Szabó Tamás felajánlotta, hogy szívesen segít azoknak, akik ülő, álló munkát végeznek, vagy csupán szívesen mozognak. Szeretettel várjuk elsősorban a 20-60 év közöttieket, de jöhetnek fiatalabbak és idősebbek is. A gyermekekkel szükség szerint külön programot fogunk csinálni.
Legközelebb május 7-én, kedden 19 órakor az Ady Endre Református Általános Iskolában (Ady E. út 73-75.) várjuk mindazokat, akik szeretnék, hogy lelkük épebb testben legyen.

Gyülekezeti konferenciák 2019-ben

2019. június 24-30-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás korú gyermekeket várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatónkkal együtt elkísérni.
2019. július 1-7-ig Tahiba a Sion hegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években, ez a tábor több, mint 80 fő befogadására alkalmas.
Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob.
A Gyenesdiási gyerektáborra és a Tahi csendes hétre, jelentkezni lehet a cfharkai.@hu.inter.net mail címen, vagy személyesen a Lelkészi hivatalban.

Lectio: Énekek éneke: 2, 1-17
Textus: Galata: 4, 12-20
Énekek:111: 1, 6 (24. Zsoltár dallamára)
329: 2
Ker.: Cseh Júlia – Zsoltárok: 111: 10
Szülők: Cseh Zsolt és dr. Gáll Veronika
134: 3
Káté: XVIII. Úrnapja
167: 1-3
165: 1, 3
471: 1-4
90: 1, 9
Igehirdető: Harkai Ferenc

Délután

Lectio: Galata: 4, 12-20
Textus: Énekek éneke: 2, 1-17
Heidelbergi Káté: XVIII. Úrnapja
Énekek:111: 1
264: 1-5
510: 1-6

Igehirdető: Harkai Ferenc