Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Konfirmandusok vizsgája

– Ebben az évben négy fiatal készül bizonyságot tenni hitéről válaszolva a Heidelbergi káté kérdéseire: Berta Bálint Sámuel, Nagy Zsófia, Tóth Eszter és Tóth Márton.

Alkalmak

– Ma 18 órakor is tartunk Istentiszteletet itt a Templomban
– Kedden 10 órakor Imaórát tartunk
– Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 19 órakor Bűnbánati Istentiszteletet tartunk a templomban, ezeken az alkalmakon fognak bemutatkozni a konfirmációi fogadalomra készülő ifjaink is.
– Jövő vasárnap 10 órakor Istentisztelet lesz itt a Templomban. Jövő vasárnap konfirmáció, ebből az alakalomból majd az úrasztalát is meg fogjuk teríteni. Az igehirdetés előtt a gyermekek a Gyülekezeti Terembe mehetnek Gyermekistentiszteletre.
– Jövő vasárnap 18 órakor is tartunk Istentiszteletet itt a templomban

Templomtakarítás – díszítés

– A konfirmációra a templomot is fel szoktuk díszíteni. Ebben az esztendőben is már szombat este szeretnénk feldíszíteni a templomot: borostyánnal és egyéb zöld növényekkel, virágokkal.
Kérjük, hogy akik ezen a héten, május 18-án szombaton 19 órától részt tudnak venni a templomtakarítás szolgálatában, illetve a konfirmációra való díszítésben ők az Istentisztelet után a Lelkészi Hivatalban jelentkezzenek, hogy tudjuk, kikre számíthatunk.

Gyülekezeti konferenciák 2019-ben

2019. június 24-30-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás gyermekeket várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatónkkal együtt elkísérni.
2019. július 1-7-ig Tahiba a Sion hegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években, ez a tábor több, mint 80 fő befogadására alkalmas.
Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob.
A Gyenesdiási gyerektáborra és a Tahi csendes hétre, jelentkezni lehet a cfharkai.@hu.inter.net mail címen, vagy személyesen a Lelkészi hivatalban.

Énekkari próba

Pénteken az Istentisztelet után lesz az énekkari próba. Várjuk az énekelni szerető testvéreket, hogy részt vegyenek az alagsorban a közös éneklésen!

Konfirmáció – Gyülekezeti hittanórák

– A héten a szokott rendben lesznek gyülekezeti hittanórák és az első évesek konfirmandus órája megtartva.

Gyülekezeti kirándulás – Református Egységnap

– Május 18-án, szombaton, ahogy azt a Húsvéti körlevélben is jeleztük Debrecenbe megyünk kirándulni a Református egységnap rendezvényére. Reménység szerint ezen az alkalmon a Kárpát-medencéből és szerte a világból több ezer magyar református ember lesz ott. A 10 órai ünnepi megnyitóra szeretnénk odaérni és a 15 órakor kezdődő Istentisztelet végéig maradunk.
Az utazást közös busszal tervezzük, aminek költsége felnőtteknek 5000/fő, gyermekeknek, diákoknak 2.500.- forint/ fő lesz. Jelentkezni a Presbiter testvéreknél lehet a kijáratnál, az elkészített listára feliratkozva, illetve a Lelkészi hivatalban, mailben (hivatal@kkre.hu) vagy személyesen.
A busszal 6:30-kor, azaz reggel fél 7-kor fogunk innen a templom elől indulni és ide is fogunk visszaérkezni.
Részletes program itt: https://www.reformatus.hu/data/attachments/2019/05/06/5ccff29e352c7egyseg10-programfuzet.pdf

Orgonahangverseny

– Május 18-án, szombaton a Pesti Ferences Templomban (1053 Budapest, Ferenciek tere 9.) 19 óra 30 perckor kezdődik Szotyori Nagy Gábor orgonaművész koncertje.

Néptánc gálaest

Május 19-én, vasárnap 17:30 órakor a Kispesti Munkásotthonban (KMO – Teleki u. 50) lesz a 30 éves Sziporka Táncegyüttes „Járd ki lábom, járd ki mos” című gálaműsora. A táncegyüttes vezetője: Neuwirth Annamária, aki jelenleg is tart néptáncórákat az általunk fenntartott Ady Endre Református Általános Iskolában. A néptánc gálán az Ady Endre Református Általános Iskola tanulói mellett a Szőlőskert Református Óvoda gyermekei is fel fognak lépni, sok más korábbi és jelenlegi táncossal együtt. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket!

Református Zenei Fesztivál

Május 24-től és 26-ig kerül megrendezésre ebben az esztendőben a Református Zenei Fesztivál.
Idén is nagyon sok program lesz, amelynek egyik része, hogy nálunk is lesz egy vendégkórus vasárnap.
Pénteken idén is megrendezésre kerül a Zsoltáréneklő felvonulás 21 órakor: a Bakáts tértől a Kálvin térig, amin az elmúlt években többen is részt vettünk, idén is bíztatom a testvéreket, hogy találkozzunk ezen az alkalmon.
Május 26-án, vasárnap a RZF keretében közöttünk lesz a kárpátaljai Credo zenekar. Az Istentisztelet után szeretetvendégséget is fogunk tartani.
A többi programról a www.rzf.reformatus.hu oldalon, illetve a Templom kijáratánál levő programfüzetből lehet információt kapni.

REFISZ foci kupa

– Ebben az esztendőben május 25-én, Albertirsán kerül megrendezésre a Református Fiatalok Szövetsége focikupája: Tavaszi zsongás címen. Ezen a rendezvényen a mi fiataljaink is részt fognak venni.

Szeretethíd

Május 24-én és 25-én kerül megrendezésre a Református Szeretetszolgálat Szeretethíd című program, amikor a református közösségek környezetükben végeznek jótékonysági tevékenységeket: takarítás, karbantartás.
Ezen a hétvégén rengeteg egyéb program is van, amelyen egyháztagjaink részt vesznek, így a Szeretetszolgálattal egyeztetve, mi egy héttel később, június 1-jén tartjuk ezt a programot. A mi tervünk, hogy az Iskolánkban tartanánk egy kis szépítő szolgálatot festéssel, mázolással, takarítással. Szombaton 9 órakor az Iskola Nagysándor József utcai oldalkapujánál lesz a találkozó.

 

Rendszeres mozgáslehetőség

– Ép testben ép lélek, mondja a római eredetű szólás. A mostani feszült világban fontos, hogy Istennel való kapcsolatunk rendben legyen az Ige hallgatása olvasása nyomán. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a stressz egyik legjobb ellenszere az aktív mozgás. Tehát, aki nyugodtabb Isten Igéjére is jobban tud figyelni!
Egyik egyháztagunk Szabó Tamás felajánlotta, hogy szívesen segít azoknak, akik ülő, álló munkát végeznek, vagy csupán szívesen mozognak. Szeretettel várjuk elsősorban a 20-60 év közöttieket, de jöhetnek fiatalabbak és idősebbek is. A gyermekekkel szükség szerint külön programot fogunk csinálni.
Ezen a héten Bűnbánati Istentiszteletek vannak 19 órától, ezért legközelebb május 21-én, kedden 19 órakor az Ady Endre Református Általános Iskolában (Ady E. út 73-75.) várjuk mindazokat, akik szeretnék, hogy lelkük épebb testben legyen.

 

Lectio: Márk: 1, 1-8 és 5 Mózes: 1-33
Textus: 5 Mózes: 17 c
Énekek:112: 1
329: 2
Ker.: Kőnig Dávid – Zsoltárok: 112: 7
Szülők: Kőnig Péter és Kucsora Ágnes
134: 3
Káté: XIX. Úrnapja
162: 1-4
162: 5-9
475: 1-3
264: 1
264: 2-5

Igehirdető: Harkai Ferenc

Délután

Lectio: 5 Mózes: 1-33
Textus: Márk: 1, 1-8
Heidelbergi Káté: XIX. Úrnapja
Énekek:25: 2
367: 1-4
312: 1-4
511: 1-5

Igehirdető: Harkai Ferenc