Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Konfirmáció

– Ebben az évben négy fiatal tesz konfirmáció fogadalmat: Berta Bálint Sámuel, Nagy Zsófia, Tóth Eszter és Tóth Márton.

Alkalmak

– Ma 18 órakor is tartunk Istentiszteletet itt a Templomban
— Kedden 10 órakor Imaórát tartunk
– Szerdán 18 órakor Bibliaóra lesz
– Csütörtökön 19 órakor Fiatal felnőttek bibliaóráját tartunk
– Pénteken 17 órakor kezdődik az Ifjúsági óra
– Jövő vasárnap 10 órakor Istentisztelet lesz itt a Templomban.
Reménységünk szerint jövő vasárnap is kiszolgáltatjuk a keresztség sákramentumát: Fazekas János és Schweitzer Márta kislányát, Grétát és Vitányi Lajos és felesége Batári Beatrix kislányát, Diánát fogjuk megkeresztelni, hordozzuk imádságban a keresztelőre készülő családokat. Az Istentisztelet után szeretetvendégséget tartunk, amire várjuk a süteményt és az üdítőt, illetve előtte segítséget a megterítésben
– Jövő vasárnap 18 órakor is tartunk Istentiszteletet itt a templomban

Gyülekezeti kirándulás – Református Egységnap

– Tegnap több, mint 30-an utaztunk el Debrecenbe, a Református egységnap rendezvényére. A 10 órai ünnepi megnyitón már részt vettünk a Kárpát-medencéből és szerte a világból több ezer magyar református testvérünkkel együtt. A 15 órakor kezdődött Istentisztelet és úrvacsorai közösség után indultunk haza, és érkeztünk meg ¾-ed 21 órára Kispestre. Köszönöm azoknak, akik eljöttek együtt ünnepelni, és akik segítettek az utazás megszervezésében!

Gyülekezeti konferenciák 2019-ben

2019. június 24-30-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás gyermekeket várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatónkkal együtt elkísérni.
2019. július 1-7-ig Tahiba a Sion hegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években, ez a tábor több, mint 80 fő befogadására alkalmas.
Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob.
A Gyenesdiási gyerektáborra és a Tahi csendes hétre, jelentkezni lehet a cfharkai.@hu.inter.net mail címen, vagy személyesen a Lelkészi hivatalban.

Énekkari próba

Pénteken a Református Zenei Fesztiválon vesz részt az énekkar is, így nem lesz próba.

Konfirmáció – Gyülekezeti hittanórák

– A héten a szokott rendben lesznek gyülekezeti hittanórák és az első évesek konfirmandus órája megtartva.

Néptánc gálaest

Ma, 17:30 órakor a Kispesti Munkásotthonban (KMO – Teleki u. 50) lesz a 30 éves Sziporka Táncegyüttes „Járd ki lábom, járd ki most” című gálaműsora. A táncegyüttes vezetője: Neuwirth Annamária, aki jelenleg is tart néptáncórákat az általunk fenntartott Ady Endre Református Általános Iskolában. A néptánc gálán az Ady Endre Református Általános Iskola tanulói mellett a Szőlőskert Református Óvoda gyermekei is fel fognak lépni, sok más korábbi és jelenlegi táncossal együtt. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket!

Református Zenei Fesztivál

Május 24-től és 26-ig kerül megrendezésre ebben az esztendőben a Református Zenei Fesztivál.
Idén is nagyon sok program lesz, amelynek egyik része, hogy nálunk is lesz egy vendégkórus vasárnap.
Pénteken idén is megrendezésre kerül a Zsoltáréneklő felvonulás 21 órai kezdettel a Bakáts tértől a Kálvin térig, majd ott a templomban lesz a késő esti áhítat. Az elmúlt években többen is részt vettünk, idén is bíztatom a testvéreket, hogy találkozzunk ezen az alkalmon.
Jövő vasárnap, május 26-án a RZF keretében közöttünk lesz a kárpátaljai Credo zenekar. Az Istentisztelet után szeretetvendégséget is fogunk tartani.
A többi programról a www.rzf.reformatus.hu oldalon, illetve a Templom kijáratánál levő programfüzetből lehet információt kapni.

REFISZ foci kupa

– Ebben az esztendőben május 25-én, ezen a héten, szombaton, Albertirsán kerül megrendezésre a Református Fiatalok Szövetsége focikupája: Tavaszi zsongás címen. Ezen a rendezvényen a mi fiataljaink is részt fognak venni.

Szeretethíd

Május 24-én és 25-én kerül megrendezésre a Református Szeretetszolgálat Szeretethíd című program, amikor a református közösségek környezetükben végeznek jótékonysági tevékenységeket: takarítás, karbantartás.
Ezen a hétvégén rengeteg egyéb program is van, amelyen egyháztagjaink részt vesznek, így a Szeretetszolgálattal egyeztetve, mi egy héttel később, június 1-jén tartjuk ezt a programot. A mi tervünk, hogy az Iskolánkban tartanánk egy kis szépítő szolgálatot festéssel, mázolással, takarítással. Szombaton 9 órakor az Iskola Nagysándor József utcai oldalkapujánál lesz a találkozó.
Ezen az alkalmon együtt szoktunk ebédelni, ezért és a munka tervezéséért is kérem, aki részt kíván venni, ebben a szolgálatban jelentkezzen a Lelkészi hivatalban.

Rendszeres mozgáslehetőség

– Ép testben ép lélek, mondja a római eredetű szólás. A mostani feszült világban fontos, hogy Istennel való kapcsolatunk rendben legyen az Ige hallgatása olvasása nyomán. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a stressz egyik legjobb ellenszere az aktív mozgás. Tehát, aki nyugodtabb Isten Igéjére is jobban tud figyelni!
Egyik egyháztagunk Szabó Tamás felajánlotta, hogy szívesen segít azoknak, akik ülő, álló munkát végeznek, vagy csupán szívesen mozognak. Szeretettel várjuk elsősorban a 20-60 év közöttieket, de jöhetnek fiatalabbak és idősebbek is. A gyermekekkel szükség szerint külön programot fogunk csinálni.
Legközelebb május 21-én, kedden 19 órakor az Ady Endre Református Általános Iskolában (Ady E. út 73-75.) várjuk mindazokat, akik szeretnék, hogy lelkük épebb testben legyen.

Lectio: 5 Mózes: 5, 1-21
Textus: Márk: 1, 40-45
Énekek:32: 1
Káté: XX. Úrnapja
165: 1-3
165: 6
25: 1-2
Áldás: 134: 3
42: 1-2
Úv. alatt: 436, 457, 458, 459, 460
90: 1,9
Igehirdető: Harkai Ferenc

Délután

Lectio: Márk: 1, 40-45
Textus: 5 Mózes: 5, 1-21
Heidelbergi Káté: XX. Úrnapja
Énekek:135: 1
448: 1-7
135: 2-3, 7
500: 1-8
Igehirdető: Harkai Ferenc