Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

Alkalmak

– Szerdán 18 órakor lesz Bibliaóra
– Jövő vasárnap 10 órakor lesz Istentisztelet itt a templomban, ez az alkalom egyben Hittanévnyitó is, amelyre várunk minden gyermeket, aki akár valamelyik állami iskolában, akár más egyházi iskolában, vagy önkormányzati óvodában és természetesen a saját intézményeink gyermekeit is várjuk a Szőlőskert Református Óvodából és az Ady Endre Általános Iskolából
– Jövő vasárnap már 18 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban
– Szeptember 15-én 18 órakor Tanévnyitó Istentiszteletet tartunk a Szőlőskert Református Óvoda és Ady Endre Református Általános Iskola tanulói és munkatársai részvételével.

Intézményeink évkezdése

– Örömmel jelentem, hogy a Szőlőskert Református Óvodában minden állás be van töltve, így a vezető mellett 6 óvónővel, 5 dajkával és egy pedagógiai asszisztenssel indul a nevelési év a 3 csoportban.

Még van lehetőség gyermekek beíratására az új nevelési évben is.

Az Ady Endre Református Általános Iskolában is elindul holnap a tanév, Isten kegyelméből az alsó tagozaton is lesz minden osztálynak tanítója, és a felsőben is minden tantárgyat szakos végzettségű tanár fog tanítani. A 8 évfolyamon 11 osztály kezdi holnap a tanévet. Az Iskolában továbbra is tudunk még felvenni tanítókat, esetleg tanárokat.

Még van lehetőség tanulók beíratására az új nevelési évben is mind a nyolc évfolyamban.

Állások

– Az általunk fenntartott Ady Endre Református Általános Iskolában azonnali belépéssel tudunk felvenni tanítókat, tanárokat az elmúlt hetek váratlan kilépései miatt. Várjuk új kollegák jelentkezését. Aki szívesen tanítana református iskolában, az a Lelkészi hivatalban, vagy az Iskolában érdeklődhet.

Elhunyt

– Augusztus 20-án 77 éves korában elhunyt Varga Jenő testvérünk. Hordozzuk imádságban feleségét, leányát a gyászoló családot: A Boldog Feltámadás Reménysége Alatt.

Külmisszió támogatása

– Szatmári Alexandra, aki a Timóteus társaságban végez szolgálatot, kérte támogatásunkat. Firenzébe készül, hogy ott az egyetemisták között tegyen bizonyságot Jézus Krisztusról. Ehhez a szolgálathoz kéri imádságunkat és anyagi támogatásunkat. Aki erről bővebben szeretne hallani, a templomban kaphat szórólapot vagy a Lelkészi hivatalban érdeklődhet, ahol ifjú testvérünk elérhetőségét is megkaphatja egy személyes találkozó egyeztetésére, ahol még bővebben hallhat erről a szolgálatról.

Presbiteri konferencia

– Szeretettel hívunk minden érdeklődőt területi presbiteri továbbképzés következő alkalmára szeptember 14-én, szombaton 10 órára a Templomunkba.
Az előadást Czibere Károly, címzetes egyetemi tanár fogja tartani: Református vagyok – Diakónia címmel.

Templomtakarítás

– Kérjük, hogy akik ezen a héten, pénteken 17 órától részt tudnak venni a templomtakarítás szolgálatában, ők az Istentisztelet után a Lelkészi Hivatalban jelentkezzenek, hogy tudjuk, kikre számíthatunk.
Köszönjük azoknak, akik az elmúlt héten segítettek a takarításban.

 

Lectio: Apostolok cselekedetei: 15, 1-21
Textus: Apostolok cselekedetei: 15, 19-20
Énekek:   119: 1
329: 2
Ker.: Berecz Anna – Zsoltárok: 119: 1-3
Szülők: Berecz Roland és Heverkle Bernadett
134: 3
Káté: XXXV. Úrnapja
298: 1-4
298: 6-7
119: 88
479: 1-4

Igehirdető: Harkai Ferenc