2019. Gyülekezeti gyermektábor beszámoló

 

 

Kezed alkotásai vagyunk mindannyian ( Ézsaiás 64:7b)

Jól ismert helyre mentünk június utolsó hetében táborozni gyülekezetünk gyermekeivel, hisz Gyenesdiáson már többször jártunk. Szeretjük a Vadóctanya Ifjúsági Táborhelyet, mert nagyon szép a környezet, és a Balaton közelsége fontos a nyári kánikulában. A Szeremlei Református Egyházközség küldöttségével kiegészülve 55 gyermek és 11 felnőtt alkotta az idei csapatot, a „nagy családot”.

A gyermektábor mottója:

Tetőtől talpig, Bibliai alapigéje pedig „Kezed alkotásai vagyunk mindannyian” (Ézsaiás 64:7b) volt.

Délelőttönként 5 csoportban dolgoztuk fel a Bibliai történeteket. A játékos bibliai foglalkozásokon testrészeink (láb, kéz, ajkak, szív, térd) segítségével próbáltuk megérteni, hogy minden tagunkat Isten szolgálatába tudjuk állítani: Isten segíteni fog, hogy LÁBAINKKAL a helyes utat válasszuk, két KEZÜNKKEL szeretetünket fejezzük ki mások felé, BESZÉDÜNK legyen kedves és tiszta az emberek előtt, SZÍVÜNKET Isten Lelke töltse meg, TÉRDÜNK pedig emlékeztessen a mindennapi beszélgetésre Istennel!

Természetesen a megtanultakon túl rengeteg lehetőségünk volt a kikapcsolódásra. A hét egyik délelőttjén kisvonattal Keszthelyre utaztunk, majd a kikötőből hajózni indultunk. A víz közepén minden szebbnek, békésebbnek, nyugalmasabbnak tűnt, kinyíltak a távlatok, a balatoni szellő simogatta a bőrünket.

A délutáni program nyitóakkordja mindennap cukrászdalátogatás volt, ahol a 2019-es nyár legjobb fagylaltjait kóstolhattuk meg. A legnagyobb felfrissülést a mindennapi csobbanás jelentette, ami igazi áldás volt a forróságban.

A közösségfejlesztés fontos célja volt a gyermektábornak. Fontosnak tartottuk, hogy különböző évfolyamokról válogassuk össze a gyermeket, hogy jobban ismerjék meg egymást, ezzel kialakítva egy közösséget, hogy majd az iskolában ezzel is kedvet csináljanak, és jó példát mutassanak tanulótársaiknak.

Köszönjük Magyarország Kormányának anyagi támogatását, gyülekezetünk és a szülők természetbeni hozzájárulását és segítőkészségét, az aktív hitoktatói csoport szolgálatát, a Vadóctanya szolgáló közösségének alázatos munkáját, hiszen csakis úgy tudtunk „tetőtől talpig”, minden testrészünkkel szolgálni a gyerekek között, hogy tudtuk egyedül nem megy, csakis testvéri összefogással és Isten gazdag áldásával! Ismét nagyon jól éreztük magunkat, és együtt tudtunk örülni egymásnak, az életnek, Istenünknek.

Reményeink szerint a következő tanévben is tudunk ilyen tábort szervezni.

 

 

 

A gyermektáborban készült fényképek megtekinthetőek az “Életképek” fényképgalériánkban, vagy közvetlenül erre a linkre kattintva.