2020. Gyülekezeti gyermektábor beszámoló

Kihívások a piramisok földjén-József története

 

Idei gyermektáborunk különleges ajándék volt: a várttal ellentétben lehetőségünk nyílt mégis megtartanunk. Jól ismert helyre mentünk június utolsó hetében táborozni gyülekezetünk gyermekeivel, hisz Gyenesdiáson már többször jártunk. A Vadóctanya Ifjúsági Táborhelyre esett idén is a választás. Szép a környezet, és a Balaton közelsége fontos a nyári kánikulában. A Szeremlei Református Egyházközség küldöttségével együtt 59-en vettek részt a gyermektábor alkalmain.

Az idei tábor mottója:

Kihívások a piramisok földjén-József története, Bibliai alapigéje pedig:

“Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt.” (1 Móz. 50:20) volt.

 

A reggeli közös énektanulást követően délelőttönként 5 csoportban dolgoztuk fel József történetét. Szerepjátékkal, feladatlapok kitöltésével, diák segítségével ismerkedtünk vagy elevenítettük fel a történet egyes részleteit. Igyekeztünk, hogy mindezekben tükröződjön a történet üzenete, melyet József maga így fogalmazott meg testvéreinek: „Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt.” (1Móz 50,20) Az esti áhítatokon, interaktív módon rendszereztük a délelőtt megszerzett ismereteket, és hegedű, gitár, ukulele, harsona, zongora hangja mellett lelkesen énekeltünk a táborra összeállított énekfüzetből.

Ajándékként éltük meg, hogy egyetlen délután kivételével minden nap verőfényes napsütés fogadott minket, így nem kellett lemondani a jókedvű strandolásról. A legnagyobb felfrissülést a minden napi csobbanás jelentette, ami igazi áldás volt a forróságban. A strandrahangoló délutáni fagyizás idén sem maradt el: a Bringatanya Fagylaltműhely díjnyertes különlegességei közül választhattunk minden alkalommal.

A közösségfejlesztés fontos célja volt a gyermektábornak. Elmondhatjuk, hogy a csapat igazán sokszínű volt: fiúk és lányok, kisebbek és nagyobbak. Üzenetként hozhattuk haza, hogy különbözőségünk mellett is mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Fontosnak tartottuk, hogy különböző évfolyamokról válogassuk össze a gyermekeket a csoportokba, hogy jobban ismerjék meg egymást, ezzel kialakítva egy közösséget.

Köszönjük gyülekezetünk és a szülők természetbeni hozzájárulását, az aktív hittanoktatói csoport szolgálatát, a Vadóctanya szolgáló közösségének alázatos munkáját! Ismét nagyon jól éreztük magunkat, és együtt tudtunk örülni egymásnak, az életnek, Istenünknek.

Nagyon gazdag, tartalmas, változatos, és Istenünk által megáldott hét volt. Reményeink szerint a következő tanévben is tudunk ilyen tábort szervezni.

A gyermektáborban készült fényképek megtekinthetőek az “Életképek” fényképgalériánkban, vagy közvetlenül erre a linkre kattintva.