Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

 

A koronavírushoz kapcsolódó intézkedéseink:

 

Csak a hirdetésben jelzett alkalmak kerülnek megtartásra, amiket online közvetítünk!

 

Mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy felelőséggel tartozunk egymás iránt!

Kérjük a gyakori kézmosás betartását!

 

A Lelkipásztort a 06-1-357-6107-es, vagy a 0630-636-5840-es telefonszámon lehet elérni!

 

A lelkipásztori látogatások is szünetelnek, de ha valaki szeretné, hogy a vezető-lelkész felkeresse az otthonában, vagy a kórházban, kérjük, jelezze és a lehetőségek szerint igyekszünk kérésének eleget tenni.

 

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” Filippi 4, 4-7

 

Alkalmak:

– Ma 18 órakor is lesz Istentisztelet itt a templomban

– Hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön18 órakor Nagyheti Istentisztelet

Nagypénteken 10 órakor és 18 órakor lesz Istentisztelet

Húsvét vasárnap 10 órakor lesz Istentisztelet itt a Templomban

Húsvét vasárnap 18 órakor is lesz Istentisztelet itt a Templomban

Húsvét hétfőn 10 órakor lesz Istentisztelet itt a Templomban

 

Segítségnyújtás:

– Kérem, jelezzék, amennyiben olyan idős egyháztagunkról tudnak, akinek segítségre van szüksége!

Kérem azt is jelezzék, ha tudnak olyanról,akinek nincs internet hozzáférése, hogy Egyházközségünk hírei eljussanak hozzá, ha szeretné azokat olvasni.

Aki kéri annak szívesen eljuttatjuk a vasárnapi igehirdetéseket nyomtatott formában is!

A jelzéseket a hivatal@kkre.hu mail címre küldjék!

 

Óvodai, iskolai beiratkozás:

Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a 7/2020. (III.25.) EMMI határozatban rendelkezett a 2020/2021-es nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról.

A Szőlőskert Református Óvodába a beiratkozás április 1-10 között lehetséges, a felvételről pedig április 17-ig döntünk.

Ha fenti lehetőséggel nem élnek, akkor ezt követőn április 21-ig a kötelező felvételt biztosító óvoda hivatalból felveszi a körzetes gyermekeket.

Az Ady Endre Református Általános Iskolába a beiratkozást április 6-20. között tartjuk meg, a felvételről, pedig április 24-ig kell döntünk.

Ha fenti lehetőséggel nem élnek, akkor április 28-án a körzetes általános iskola felveszi (beíratja), a körzetébe tartozó gyermekeket, akik addig nem jelentkeztek egyházi fenntartású iskolába.

Fontos, hogy sem a Szőlőskert Református Óvoda, sem az Ady Endre Református Általános Iskola nem körzetes felvételt biztosító intézmény. Az előzőekből következik, ha fenti intézményekbe kívánják gyermeküket beíratni, akkor a kijelölt időpontban jelentkezniük kell, különben a lakhely szerinti körzetes intézménybe kerülnek felvételre.

Ha egy gyermeket az általunk fenntartott Intézményekbe íratnak be a szülők, akkor a Központi Információs Rendszeren (KIR) keresztül mi értesítjük a körzetes intézményeket, így a szülőnek a beiratkozás után ezzel már nem lesz több teendője!

Az intézményeinkbe való beiratkozás pontos rendjét és időpontját a Szőlőskert Református Óvoda és az Ady Endre Református Általános Iskola honlapján, illetve Facebook oldalán fogjuk közzétenni!

Óvodai, iskolai hírek:

– Intézményeinkben a Szőlőskert Református Óvodában és az Ady Endre Református Általános Iskolában is alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, az érintetteket az intézmények a szokott módon tájékoztatták! Mindkét intézményünkben áttértünk a digitális oktatásra, ami azt jelenti, hogy nemcsak az iskolások kapnak online feladatokat, hanem az óvodások is!

Köszönjük a pedagógusok fáradozását, hogy gyermekeink nevelése, oktatása a jelen körülmények között is folytatódik!

– Szeretettel várjuk az óvodás korú gyermekeket a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Szőlőskert Óvodájába a Templom tér 19. alatt a Gyülekezeti házunkba, működő intézménybe.

Bátorítjuk a családokat, hogy akik szeretnék gyermeküket beíratni, jelezzék minél előbb, hogy valóban elsőbbséget tudjunk biztosítani a közösségünkből érkező gyermekeknek.

Ajánlom mindenki figyelmébe az óvoda webes elérhetőségeit: https://kkre.hu/wpm/ovodank/ és https://www.facebook.com/szoloskertovi

– Szeretettel várjuk a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolájába, azokat a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskola felkészítő foglalkozásokra, akik szeretnék, hogy az általunk fenntartott iskola közösségébe tartozzanak.

Bátorítok mindenkit arra, hogy ismerje meg a jelenlegi Adyt. Három éve vettük át az iskolát, és szomorúan tapasztaljuk, hogy még sokan úgy gondolják, hogy ez az intézmény még mindig olyan, mint volt, pedig sok pozitív változás történt az elmúlt években.

Éppen most készítünk elő és valósítunk meg egy olyan modern informatikai oktatást, amilyen egyetlen kispesti iskolában sincs. Sajnálnám, ha éppen az Egyházközségünkhöz tartozó gyermekek nem élhetnének ezekkel a lehetőségekkel, mert máshol kezdik el az általános iskolát szeptembertől.

Ajánlom mindenki figyelmébe az iskola webes elérhetőségeit: https://ady.kkre.hu/ https://www.facebook.com/AdyEndreReformatusAltalanosIskola/

 

Jótékonysági ruhaakció:

– Jótékonysági ruhaakciónk a további intézkedésig szünetel!

 

Templomtakarítás:

– A templom takarítását is a jelenlegi helyzethez igazodva fogjuk megtenni! Köszönöm, hogy eddig a testvérek ezt hűséggel ellátták!

 

Lectio: Lukács: 19, 28-49

Textus: Józsué: 5, 1-15

Énekek:                     118: 13

Heidelbergi Káté: XIV. Úrnapja

298: 1, 10

331: 1,5

42: 7

488: 1-4

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

 

Délután:

 

Textus: Lukács: 21, 20-24

 

Heidelbergi Káté: XIV. Úrnapja

Énekek:                 19: 1

164: 1-3

504: 1-5

Igehirdető: Harkai Ferenc