Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

 

Alkalmak:

– Szerdán 18 órakor Istentisztelet lesz a templomban

– Jövő vasárnap, 10 órakor lesz Istentisztelet itt a templomban

– Jövő vasárnap, 18 órakor Tanévnyitó Istentisztelet lesz, amelyre az Ady Endre Református Általános Iskola családjait, munkatársait is várjuk az egyháztagok mellett

 

Beiktatás:

– Ma délután, 16 órakor lesz a Budapest-Pesterzsébet Központi Református Egyházközségben nagytiszteletű Takaró Tamás Dániel lelkipásztor úr beiktatása

 

Templomszentelés:

– Szeptember 5-én, szombaton 15 órakor templomszentelés lesz Soroksár-Újtelepi Református Egyházközségben

 

Templomtakarítás:

– Ezen a héten is szeretettel várjuk a testvéreket, pénteken délután 17 órára, hogy kitakarítsuk a templomot. Köszönjük azoknak, akik az elmúlt héten, szerdán az Istentisztelet után itt maradtak takarítani és külön köszönöm, hogy azt, hogy fertőtlenítenek is az istentiszteleti helyünkön, így nagyobb biztonsággal vehetünk részt az alkalmakon!

 

Segítségnyújtás:

– Kérem, jelezzék, amennyiben olyan idős egyháztagunkról tudnak, akinek segítségre van szüksége, ha kérik, szívesen segítünk bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában!

Kérem azt is jelezzék, ha tudnak olyanról, akinek nincs internet hozzáférése, hogy Egyházközségünk hírei eljussanak hozzá, ha szeretné azokat olvasni.

Aki kéri, annak szívesen eljuttatjuk a vasárnapi igehirdetéseket nyomtatott formában is!

 

Lectio: Róma: 10, 14-21

 

Textus: Róma: 10, 17

 

Énekek:

86: 1

Heidelbergi Káté: XXXV. Úrnapja

231: 1, 2

162: 7

86: 6

298: 1, 9-10

 

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

A koronavírushoz kapcsolódó intézkedéseink:

 

Felhívjuk a Testvérek figyelmét, hogy a járványügyi helyzet nem múlt el, sőt újabb megszorításokkal szembesülünk! Az Egyházközség elnökségének, Józsa József kurátor úrnak, és Harkai Ferenc Csaba lelkipásztornak a felelőssége, hogy minden előírás be legyen tartva.

 

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy mindazok, akik külföldön voltak, az elmúlt időben, vegyék komolyan, hogy kettő hétig kerüljék a közösségeket, így arra kérünk mindenkit, akit ez érint, hogy a két hét önkéntes karantén leteltéig templomba se jöjjenek, hanem otthonról hallgassák a közvetítésünket.

Ahhoz, hogy alkalmainkat tudjuk tartani fegyelmezetteknek kell lennünk!

 

Egyházközségünkben az elmúlt hetekben, hónapokban is folyamatosan tartottunk Istentiszteleteket a templomban, és így kialakult egy jó rend, amit továbbra is alkalmazunk! Kérem, hogy így vegyék figyelembe az alábbi tájékoztatást, szabályozást!

 

A templomi –járványügyi- ülésrenddel kapcsolatban kérem, mindenki figyeljen az ajtónál szolgálatot teljesítő presbiterek irányítására.

 

Továbbra is a Templomban tartjuk az alkalmainkat. Fogadjuk el, hogy most nem tudunk a megszokott helyünkre ülni, hiszen érkezési sorrendben az első padoktól kezdve tudunk helyet foglalni. A később érkezők, illetve a megengedett létszám fölött érkezők már csak a Gyülekezeti házban tudnak leülni.

Kérjük, mindenki hozzon magával otthonról Énekeskönyvet. Természetesen most is lehet a templomban a szokott helyről elvenni Énekeskönyvet, amit viszont kérjük, hogy az erre a célra kihelyezett tartóba tegyenek vissza, az Istentisztelet végén, hogy így is csökkentsük az esetleges fertőzés lehetőségét!

 

Kivonulásnál figyeljünk arra, hogy először az első sorban ülők induljanak el, majd sorban haladjunk a hátsó padok felé, így elkerülhető, hogy a kijáratnál nagyon feltorlódjon a gyülekezet.

 

Csak a hirdetésben jelzett alkalmak kerülnek megtartásra, amiket online közvetítünk, azért hogy aki szeretné Isten igéjét hallgatni, megtehesse otthonában is!

 

Mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt!

 

Kérjük a gyakori kézmosás betartását és a száj és orr eltakarását mindenütt, ahol erre előírás van!

 

Amikor elmúlt a jelenlegi járvány, akkor egy hálaadó Istentiszteletet fogunk tartani, hogy újra élhessünk mindannyian az úrvacsora sákramentumával itt a gyülekezet közösségében.

 

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” Filippi 4, 4-7