Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

 

 

Pedagógusnap:

– Szeretettel köszöntjük a mai napon a pedagógusokat! Különös szeretettel gondolunk intézményeink a Szőlőskert Református Óvodában és az Ady Endre Református Általános Iskolában dolgozó kollegáinkra. A Fenntartó közösség nevében Isten áldását kérjük életükre és szolgálatukra!

 

Alkalmak:

– Ma 18 órakor Istentiszteletünk lesz, amikor az igehirdetés után Szőlőskert Református Óvoda általános iskolába menő gyermekeitől is el fogunk köszönni. (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

– Szerdán 18 órakor tartunk Istentiszteletet itt a templomban

– Csütörtökön 19 órakor lesz dolgozó fiataloknak és középkorúaknak Bibliaóra

– Jövő vasárnap 10 órakor Istentiszteletet tartunk a Templomban és gyermekeink is mehetnek majd gyermekistentiszteletre az alagsorba  (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

– Jövő vasárnap 18 órakor is lesz Istentiszteletet a Templomban (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

 

Konfirmandus órák:

A tanév vége előtt még igyekszünk visszarendeződni a konfirmandus órákkal is

– Akik az úgynevezett második évi konfirmandus csoportba járnak, azokkal már korábban is találkoztunk így ezen a héten is, csütörtökön 1630-ra várjuk őket

– Az úgynevezett első évesekkel a tavalyi gyenesdiási csendeshét óta nem találkoztunk. Őket újra szerdán 16 órára várjuk.

 

Esküvő:

– Első alkalommal hirdetjük, hogy Pintér Péter eljegyezte dr. Ács Szilviát. Házasságkötésük megáldásának tervezett időpontja június 26. Hordozzuk imádságban az ifjú párt.

– Harmadik alkalommal hirdetjük, hogy néhai Katona Károly és Szelezsán Margit református, vállalkozó legény fia Zsolt eljegyezte néhai Fokti István és Kerekes Mária római katolikus, műkörmös, elvált leányát, Anikót. Házasságkötésük megáldásának tervezett időpontja június 12., 17 óra. Hordozzuk imádságban a jegyespárt.

 

Gyülekezeti konferenciák 2021-ben:

 

2021. június 28-július 4-ig Gyenesdiásra megyünk gyerektáborba, ahová az általános iskolás gyermekeket várjuk, akiket az ifjúság szolgáló tagjaival fogunk néhány hittanoktatóinkkal együtt elkísérni.

A jelentkezéshez szükséges információk az alábbi linkeken érhetőek el:

 

Tájékoztató: https://drive.google.com/file/d/17CgqcuVe6TfGQyjOHPrhCqAYPjsidt1r/view?usp=sharing

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/1S_1EcDuIJP80WO9IQRDRvkaeNmr-vdInz8B85qaP8NY/edit?usp=sharing

 

 

2021. július 12-18-ig Tahiba a Sion-hegye konferenciaközpontba megyünk gyülekezeti hétre. Itt is többször voltunk a korábbi években. Azt szeretnénk, hogy ezen a héten csak mi legyünk itt, ehhez szükséges megtöltenünk a konferenciatelepet. Ebbe a táborba az elmúlt évek folyamán ifjaink jöhettek önállóan, de voltak családok és egyedül állók is. A hét folyamán a közös igei alkalmak és éneklések után sok más közösségi programunk is volt: foci, strand, bob.

A csendeshétre az alábbi linken lehet jelentkezni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvPFT-GSCBoVcXatucXyWomi2N5rVxYzKvKqU9qxcg_beTdA/viewform?usp=sf_link

 

Állások:

– Mint intézményfenntartó egyházközség szeretnénk, ha minél több hozzánk tartozó munkatárs lenne a Szőlőskert Református Óvodában, és az Ady Endre Református Általános Iskolában. Ezért kérjük, hogy aki szívesen dolgozna intézményeinkben akár pedagógusként, akár a pedagógusok munkáját segítőként jelezze a Lelkészi hivatalban, ahol mindig tudjuk, milyen munkatársra van, akár most is, vagy lesz szükség a következő tanévben.

 

Segítségnyújtás:

– Kérem, jelezzék, amennyiben olyan idős egyháztagunkról tudnak, akinek segítségre van szüksége, ha kérik, szívesen segítünk bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában!

Kérem, azt is jelezzék, ha tudnak olyanról, akinek nincs internet hozzáférése, hogy Egyházközségünk hírei eljussanak hozzá, ha szeretné azokat olvasni.

Aki kéri, annak szívesen eljuttatjuk a vasárnapi igehirdetéseket nyomtatott formában is!

 

Iratterjesztés:

Még vannak ez évi Bibliaolvasó Kalauzok, Kálvin Kalendáriumok és Falinaptárok

Szintén van még a saját naptárunkból, amit a templom kijáratánál ingyen vehetnek el a testvérek!

 

Lectio: Bírák: 16, 1-21

Textus: Bírák: 16, 21

 

Énekek:

36 : 1

Heidelbergi Káté: XXIII. Úrnapja

36: 2

370 1-3

36: 3

462: 1-3

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

 

Délután: Szőlőskert Református Óvoda ballagása

 

Textus: Apostolok cselekedetei: 18, 18-23

 

Heidelbergi Káté: XXIII. Úrnapja

 

Énekek:

25: 1

165: 1

25: 2

356: 1

 

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

 

A koronavírushoz kapcsolódó intézkedéseink:

 

Az Egyházközség elnökségének, Józsa József kurátornak, és Harkai Ferenc Csaba lelkipásztornak a felelőssége, hogy minden előírás be legyen tartva.

A Szentháromság Istennek adunk hálát, hogy országunkban a Covid 19 által okozott járványhelyzet enyhül. Közösségünkben is – igazodva az állami előírásokhoz – fokozatosan elkezdjük a gyülekzeti alkalmak újra indítását is. Kérjük, a testvéreket figyeljék a hirdetéseket, ahol mindig pontos tájékoztatást fogunk adni az elinduló alkalmakról.

 

„Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.” Máté 7, 12

 

Legfrissebb intézkedések a COVID 19-hez kapcsolódóan:

 

 

Szeretettel várjuk alkalmainkon mindazokat, akik érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek!

Figyelembe véve a jelenlegi állami szabályozásokat is, védettségi igazolványok esetében tovább tudjuk enyhíteni az alkalmaink részt vevők kötöttségeit!

 

Miután a gyülekezeti alkalmunk 15 percnél tovább tart, ezért a jelenlegi járványügyi protokoll következtében,

aki nem tud minden körülötte ülőtől legalább 2 méter távolságot tartani, köteles a templomban maszkot viselni!

Ezért kérünk mindenkit, hogy kellő körültekintéssel legyen!

Hála Istennek többen járunk templomba, így sokan vagyunk együtt!

Aki nem hozott magával maszkot, neki a szolgálatot teljesítő presbiterek adnak orvosi maszkot mindenkinek, aki azt kéri.

Kérünk mindenkit, használja a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt!

A fenti módon tudjuk elkerülni, hogy ha valaki fertőzött lesz közöttünk a későbbi kontaktkutatások alkalmával minél kevesebb embernek okozzon kellemetlenséget!

Megértésükben, együtt működésükben bízva, kérjük segítségüket!

 

Egyházközségünkben az elmúlt hetekben, hónapokban is folyamatosan tartottunk Istentiszteleteket a templomban, és így kialakult egy jó rend, amit továbbra is alkalmazunk! Kérem, hogy így vegyék figyelembe az alábbi tájékoztatást, szabályozást!

 

A templomi – járványügyi – ülésrenddel kapcsolatban kérem, mindenki figyeljen az ajtónál szolgálatot teljesítő presbiterek irányítására.

 

Továbbra is a Templomban tartjuk az alkalmainkat. Fogadjuk el, hogy most nem tudunk a megszokott helyünkre ülni, hiszen érkezési sorrendben az első padoktól kezdve tudunk helyet foglalni. A később érkezők, illetve a megengedett létszám fölött érkezők már csak a Gyülekezeti házban tudnak leülni.

Kérjük, mindenki hozzon magával otthonról Énekeskönyvet. Természetesen most is lehet a templomban a szokott helyről elvenni Énekeskönyvet, amit viszont kérjük, hogy az erre a célra kihelyezett tartóba tegyenek vissza, az Istentisztelet végén, hogy így is csökkentsük az esetleges fertőzés lehetőségét!

 

Kivonulásnál figyeljünk arra, hogy először az első sorban ülők induljanak el, majd sorban haladjunk a hátsó padok felé, így elkerülhető, hogy a kijáratnál nagyon feltorlódjon a gyülekezet.

 

Csak a hirdetésben jelzett alkalmak kerülnek megtartásra, amiket online közvetítünk, azért hogy aki szeretné Isten igéjét hallgatni, megtehesse otthonában is!

 

Mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt!

 

Kérjük a gyakori kézmosás betartását és a száj és orr eltakarását mindenütt, ahol erre előírás van!

 

Amikor elmúlt a jelenlegi járvány, akkor egy hálaadó Istentiszteletet fogunk tartani, hogy újra élhessünk mindannyian az úrvacsora sákramentumával itt a gyülekezet közösségében.

 

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad,   meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” Filippi 4, 4-7