Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

 

Segítségnyújtás Kárpátaljára, Ukrajnába:

Kárpátaljai testvéreinket folyamatosan kívánjuk támogatni, ezért az adománygyűjtő perselyt kint hagytuk a templom hátuljában, ebbe lehet az Ukrajnába szánt anyagi támogatásokat elhelyezni.

A következő utunk előtt pedig majd fogjuk jelezni, hogy milyen élelmiszeradományokra van szükség, addig kérjük a testvéreket, ilyen felajánlásokat ne hozzanak, hiszen azt nekünk is tárolni kell.

Istentiszteletünk végén a kárpátaljai reformátusok kedves énekét fogjuk énekelni, amit az ottani református templomokban „kivonulóra” énekelnek: „Mindig velem Uram, mindig velem…”

Húsvéti gyülekezeti körlevél:

– Ebben az esztendőben is írtunk a Húsvéti ünnepkörre egy levelet, amit azoknak, akik ma nem vették át a templomban postán fogunk elküldeni. A körlevél itt elérhető:  https://kkre.hu/wpm/wp-content/uploads/2024/03/Husveti-level-2024.pdf

 

Alkalmaink:

– Ma 17 órakor az istentiszteletre várjuk a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Szőlőskert Óvodájának családjait is. Az igehirdetés után az óvódánkba járó gyermekek fognak énekelni. Az istentisztelet után lesz szeretetvendégség is. (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

Kedden, szerdán és csütörtökön 18 órakor lesz bűnbánati istentisztelet itt a templomban (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

Nagypénteken 10 és 18 órakor lesz ünnepi istentisztelet úrvacsorai közösséggel (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

– Jövő vasárnap, Húsvét első napján 10 órakor lesz istentisztelet itt a templomban és az úrasztalát is megterítjük, így a sákramentum közösségébe is várjuk a testvéreket (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

Húsvét első napján 18 órakor lesz istentisztelet itt a templomban (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

Húsvét második napján, hétfőn 10 órakor lesz istentisztelet itt a templomban, az igehirdetés után úrvacsorai közösséget tartunk (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

Az ünnepi istentiszteletek részletes rendje a Húsvéti levelünkben van!

 

Iskolai istentisztelet:

– A Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolájának ünnepi istentisztelete szerdán 10 órakor lesz itt a templomban is. Erre az alkalomra szeretettel várjuk azokat is, akik az iskolát fenntartó közösséghez tartoznak.

 

Ifjúsági óra, konfirámáció:

– Nagyhéten az ifjainkat a konfirmandus óra és az ifjúsági óra helyett a bűnbánati istentiszteleteken várjuk!

Énekkar:

– Szeretettel hívjuk, várjuk a testvéreket az énekkar hétfőnként 18 órakor kezdődő alkalmaira a gyülekezeti ház alagsorában a gyülekezeti terembe.

Iratterjesztés:

Az elmúlt évben is elkészült saját naptárunk, és még van néhány a 2024. évi naptárból, amit a templom kijáratánál ingyen vehetnek el a testvérek!

Az iratterjesztésünkben még van 2024. évi Bibliaolvasó kalauz, Kálvin kalendárium és Református falinaptár is.

Advent első vasárnapja óta az új énekeskönyveket használjuk az istentiszteleteken és ezzel a számozással rakjuk ki az énekeket a templomban az énektáblára. Akinek még nincs új énekeskönyve, az iratterjesztésben tud vásárolni.

Iskolai előkészítő, jelentkezés:

-A tanév végéig minden hónap második keddjén tervezünk foglalkozásokat nagycsoportos óvodásoknak az iskolánkban, azért, hogy a gyermekek szeptemberig megkedvelhessék azt a számukra új intézményt, ahová tartozni fognak és a pedagógusok is jobban megismerjék a jelentkező gyermekeket.

Szeretettel, hívjuk a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolája TUDÁS HÖRPENTŐ-SZÖRPENTŐ iskolaelőkészítő programjaira azokat a családokat, akiknél iskolába készülő óvodás gyermek van.

A következő alkalom április 9-én, kedden 17 órakor lesz, amikor az iskolában dolgozó pedagógusok fognak foglalkozni a gyermekekkel, azért is, hogy a szülők is lássák, milyen kollégák közé kerül, majd a gyermekük.

A Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolája nem körzetes iskola, így a felvételi eljárás is más, mint az állami iskolákban!

Az elmúlt héten az iskolában volt lehetőség előzetes jelentkezésre. Azokat, akik ezt kérték egy hónapon belül értesítjük a felvételről. Az országos beiratkozás időpontja „a tanév rendje” szerint április 18-19-én lesz, így akik akkor fognak jelentkezni, őket legkésőbb május végére tudjuk tájékoztatni a felvételről!

Akinek további információkra van szüksége, keresheti az egyházközség vezető lelkipásztorát is, vagy érdeklődjön Józsa Gábornál az iskola igazgatójánál.

Óvodai jelentkezés:

-A Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Szőlőskert Óvodája nem körzetes óvoda, így a felvételi eljárásunk is eltér az önkormányzati, vagy magán óvodáktól.

Ebben az esztendőben lezárult az óvodai jelentkezés! Örömmel állapítható meg, hogy idén is jelentős túljelentkezés volt

Az óvodánkat a saját gyermekeinek alapítottuk lassan 10 esztendeje, így az egyházközségünkhöz tartozó gyermekek elsőbbséget élveznek. Az óvodába azokat a gyermekeket kell beíratni, akik adott év augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Azonban, arra is van lehetőség, hogy azok a gyermekek is felvételt nyerjenek, akik december 31-ig elérik a 2,5 éves életkort.

Akinek kérdése van, esetleg keresheti az egyházközség vezető lelkipásztorát is, vagy érdeklődjön az óvoda igazgatójánál, Rajkiné Sörös Andreánál.

Mindkét intézményünk esetében fontos tudni, hogy mind az óvodában, mind az iskolában szakképzett pedagógusok és nevelők foglalkoznak a gyermekekkel.

Az óvoda minden csoportjában megfelelő létszámú óvónő és dajka van a gyermekekkel.

Az iskolánkban pedig nemcsak a tárgyi feltételek nagyon magas színvonalúak, de délután is pedagógus végzettségű kollégák vannak a diákokkal és a felső tagozaton is megoldott a szakos ellátás a természettudományos tárgyakból is!

Álláslehetőség intézményeinkben:

– A következő tanév (2024-25) tervezéséhez, szeretettel várjuk azoknak a pedagógusoknak a jelentkezését, akik szívesen szolgálnának intézményeinkben. Érdeklődni az intézményvezetőnél, vagy a lelkipásztornál lehet.

Templomtakarítás:

– Köszönjük a testvéreknek, akik az elmúlt héten, pénteken este voltak a templomban takarítani!

Ezen a héten csütörtök este az istentisztelet után várjuk a testvéreket a templom takarítás szolgálatára.

Lectio: János: 12, 12-19

Textus: János: 17, 20-26 (24)

Énekek:                     130: 1

Heidelbergi káté XII. Úrnapja

213 (régi: 155)

Lectio

Énekkar, imádság

482: 1-4 (régi: 331)

482: 5 (régi: 331)

295 (régi: 194)

799 : 1

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

 

Délutáni istentisztelet – Szőlőskert Református Óvoda családi istentisztelete:

 

Lectio: János: 12, 12-19

 

Textus: 3 Mózes: 17,11

 

Heidelbergi káté: XII. Úrnapja

Énekek:                         7: 1

225: 1-2 (régi: 165)

802: 1-3

799: 1

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

„Ti tehát, szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok,

hogy az elvetemültek tévelygései el ne sodorjanak,

és saját biztos meggyőződéseteket el ne veszítsétek.

18Inkább növekedjetek a kegyelemben

és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.

Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!”

(2 Péter: 3, 17-18)