Aki szeretné a Hirdetéseket emailben is megkapni kérjük, jelezze személyesen a Lelkészi hivatalban.

 

Segítségnyújtás Kárpátaljára, Ukrajnába:

Kárpátaljai testvéreinket folyamatosan kívánjuk támogatni, ezért az adománygyűjtő perselyt kint hagytuk a templom hátuljában, ebbe lehet az Ukrajnába szánt anyagi támogatásokat elhelyezni.

A következő utunk előtt pedig majd fogjuk jelezni, hogy milyen élelmiszeradományokra van szükség, addig kérjük a testvéreket, ilyen felajánlásokat ne hozzanak, hiszen azt nekünk is tárolni kell.

Istentiszteletünk végén a kárpátaljai reformátusok kedves énekét fogjuk énekelni, amit az ottani református templomokban „kivonulóra” énekelnek: „Mindig velem Uram, mindig velem…”

 

Alkalmaink:

– Ma délután 18 órakor lesz kátémagyarázatos istentisztelet (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

Szerdán 18 órakor lesz istentisztelet itt a templomban (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

– Jövő vasárnap 10 órakor lesz istentisztelet itt a templomban, az igehirdetés előtt a gyermekek majd kimehetnek a gyülekezeti házba, gyermekistentiszteletre (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

– Jövő vasárnap délután 18 órakor lesz kátémagyarázatos istentisztelet (online közvetítve: https://kkre.hu/wpm/)

 

Ifjúsági óra:

– Csütörtökön 17 órakor ifjúsági órát tartunk az alagsori gyülekezeti teremben, ahová a Gyülekezeti ház „oldalsó” ajtaján lehet bejutni.

Erre az alkalomra azokat az ifjainkat várjuk, akik már konfirmáltak az elmúlt években, illetve most készülnek a konfirmációi fogadalomra.

 

Konfirmáció:

A konfirmandus órákat az alagsori úgynevezett könyvtárteremben tartjuk, ahová a gyülekezeti ház oldalsó, utcáról nyíló ajtaján át lehet bemenni.

– Szerdán nem lesz a konfirmandus óra, mert továbbképzésen vagyok

– Csütörtökön 16 órakor lesz konfirmandus órája azoknak, akik már a második tanévben járnak előkészítőre

– Csütörtökön 18 órakor lesz konfirmandus, olyan felnőtteknek, akik már igehallgató tagjai közösségünknek, de eddig még nem konfirmáltak és így az úrvacsora sákramentumával sem élhetnek.

Énekkar:

– Szeretettel hívjuk, várjuk a testvéreket az énekkar hétfőnként 18 órakor kezdődő alkalmaira a gyülekezeti ház alagsorában a gyülekezeti terembe.

Iratterjesztés:

Az elmúlt évben is elkészült saját naptárunk, és még van néhány a 2024. évi naptárból, amit a templom kijáratánál ingyen vehetnek el a testvérek!

Az iratterjesztésünkben még van 2024. évi Bibliaolvasó kalauz, Kálvin kalendárium és Református falinaptár is.

Advent első vasárnapja óta az új énekeskönyveket használjuk az istentiszteleteken és ezzel a számozással rakjuk ki az énekeket a templomban az énektáblára. Akinek még nincs új énekeskönyve, az iratterjesztésben tud vásárolni.

Elhunyt:

– Március 30-án, szombat délután életének 100. évében elhunyt Fóris Kálmán egyházközségünk korábbi főgondnoka. Isten vigasztalását kérjük a gyászoló családnak A Boldog Feltámadás Reménysége Alatt!

Amint tudni fogjuk a temetés időpontját a gyülekezetnek is hirdetni fogjuk.

 

Iratterjesztés:

Az elmúlt évben is elkészült saját naptárunk, és még van néhány a 2024. évi naptárból, amit a templom kijáratánál ingyen vehetnek el a testvérek!

Az iratterjesztésünkben még van 2024. évi Bibliaolvasó kalauz, Kálvin kalendárium és Református falinaptár is.

Advent első vasárnapja óta az új énekeskönyveket használjuk az istentiszteleteken és ezzel a számozással rakjuk ki az énekeket a templomban az énektáblára. Akinek még nincs új énekeskönyve, az iratterjesztésben tud vásárolni.

Iskolai előkészítő, jelentkezés:

-A tanév végéig minden hónap második keddjén tervezünk foglalkozásokat nagycsoportos óvodásoknak az iskolánkban, azért, hogy a gyermekek szeptemberig megkedvelhessék azt a számukra új intézményt, ahová tartozni fognak és a pedagógusok is jobban megismerjék a jelentkező gyermekeket.

Szeretettel, hívjuk a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolája TUDÁS HÖRPENTŐ-SZÖRPENTŐ iskolaelőkészítő programjaira azokat a családokat, akiknél iskolába készülő óvodás gyermek van.

A következő előkészítő alkalom ezen a héten április 9-én, kedden 17 órakor lesz, amikor az iskolában dolgozó pedagógusok fognak foglalkozni a gyermekekkel, azért is, hogy a szülők is lássák, milyen kollégák közé kerül, majd a gyermekük.

A Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség Ady Endre Általános Iskolája nem körzetes iskola, így a felvételi eljárás is más, mint az állami iskolákban!

Az országos beiratkozás időpontja „a tanév rendje” szerint április 18-19-én lesz!

Akinek további információkra van szüksége, keresheti az egyházközség vezető lelkipásztorát is, vagy érdeklődjön Józsa Gábornál az iskola igazgatójánál.

Mindkét intézményünk esetében fontos tudni, hogy mind az óvodában, mind az iskolában szakképzett pedagógusok és nevelők foglalkoznak a gyermekekkel.

Az óvoda minden csoportjában megfelelő létszámú óvónő és dajka van a gyermekekkel.

Az iskolánkban pedig nemcsak a tárgyi feltételek nagyon magas színvonalúak, de délután is pedagógus végzettségű kollégák vannak a diákokkal és a felső tagozaton is megoldott a szakos ellátás a természettudományos tárgyakból is!

Álláslehetőség intézményeinkben:

– A következő tanév (2024-25) tervezéséhez, szeretettel várjuk azoknak a pedagógusoknak a jelentkezését, akik szívesen szolgálnának intézményeinkben. Érdeklődni az intézményvezetőnél, vagy a lelkipásztornál lehet.

Templomtakarítás:

– Köszönjük a testvéreknek, akik az elmúlt héten, pénteken este voltak a templomban takarítani!

Ezen a héten, pénteken 17 órától várjuk a testvéreket a templom takarítás szolgálatára.

Lectio: Júdás: 1, 1-24

Textus: Júdás: 1, 3

Énekek:                       29: 1

412: 2 (régi: 329)

Zsolt: 29 11: Vovcsok Ráhel Szülők: Vovcsok Miklós és Vovcsokné Balogh Gabriella

134: 3

Heidelbergi káté XIV. Úrnapja

230: 1-5 (régi: 235)

261 (régi: 151)

831: 1 (régi: 471)

831: 2-4 (régi: 471)

799 : 1

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

 

Délutáni istentisztelet:

 

Textus: 3 Mózes: 27, 1-34

 

Heidelbergi káté: XIV. Úrnapja

Énekek:                       23: 1

392: 1-4 (régi: 305)

689: 1-4 (régi: 495)

799: 1

Igehirdető: Harkai Ferenc

 

„Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által, 21tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várva a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát az örök életre. 22Könyörüljetek azokon, akik kételkednek, 23mentsétek meg őket kiragadva a tűzből. Másokon is könyörüljetek, de félelemmel, utálva még a ruhát is, amelyet testük beszennyezett. 24Annak pedig, aki megőrizhet titeket a botlástól, és dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben, ujjongó örömmel: 25az egyedül üdvözítő Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által: dicsőség, fenség, erő és hatalom öröktől fogva, most és mindörökké. Ámen.”

(Júdás 20-25)